Welkom

Beste bezoeker,

Mijn naam is Rudy Klesman, geboren in 1948 en ik wil jullie graag kennis laten maken met mijn hobby’s. 
Zo lang ik me herinner ben ik al geboeid door alles wat klein is, of het nou beestjes zijn of poppetjes, ik vond en vind het prachtig. Zo herinner ik me het blikken carouselletje dat ik van een oudtante kreeg, ik was een jaar of drie.

rubber popje

Er zaten kleine rubber popjes op, ik was er o zo gelukkig mee en kon er geen genoeg van krijgen. Het carouselletje was geen lang leven beschoren, te kwetsbaar en de popjes vond ik later nog wel eens terug in het zand. De grap is dat ik 50 jaar later voor hetzelfde soort popjes piepkleine kleertjes brei.

Toen ik op een keer bij opa en oma ging logeren, ik was zes of zeven denk ik, stond er op het pluche tafelkleed een miniatuur dressoirtje voor me klaar. Door opa gemaakt van luciferdoosjes en bruin geverfd.  

mijn eerste mini

Lange tijd bewaarde ik er van alles in maar uiteindelijk is het verloren gegaan. Ik heb het nagemaakt zoals hiernaast te zien, alleen zaten er toen geen pootjes onder.  

In 2002 werd ik ziek en na een tijdje niets te kunnen en te willen zocht ik op internet naar Barbie-breipatroontjes zodat ik wat kon breien voor mijn kleindochters.  
Al surfend zag ik een link over miniatuurbreien. Ik wist niet wat ik zag en ik vĂ³nd het leuk…. en ik wist meteen ‘dat kan ik ook’. Dezelfde dag nog bestelde ik een patronenboekje en naalden  en al gauw zat ik te tobben met die dunne naaldjes. Want het was eerlijk gezegd toch wel even wennen, maar dat duurde niet lang. En geloof het of niet, ik werd met de dag blijer en blijer. Ik maakte het ene kledingstukje na het andere en het bleef  niet bij breien alleen. Hoewel ik breien nog altijd het leukste vind om te doen heb ik intussen allerlei technieken uitgeprobeerd. Ook scenes maken vind ik erg leuk en de resultaten zijn nu te bekijken.

Mijn tweede grote interesse ligt bij  vlinders en motten en het fotograferen van de beesten. Als je daar ook van houdt of gewoon nieuwsgierig bent bezoek dan eens mijn vlinderalbum. Nu ik niet meer werk en niet vroeg uit de veren hoef, wil ik nog wel eens een avond nachtvlinders lokken met licht of met smeer.  Een heel bijzondere 

nachtbraker
overdag

nachtelijke wereld die zeer de moeite waard is om te bekijken.

Ik wens jullie veel plezier met kijken en ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat. Of neem eens een kijkje in mijn webwinkel.

Rudy